Bli förälskad i yoga

Varje gång jag går in i en yoga-lektion så känner jag mig mäktig. Det känns som jag kan göra vad som helst – verkligen vad som helst! Jag känner mig som en drottning, och att min kropp har väntat för att vara på den här lektionen under hela sitt liv. Hela min själ vaknar upp och säger ”åh, tack, vad roligt att du äntligen är här”. Speciellt efter de dagarna då jag har stressat inne på kontoret hela dagen så känns det så fantastiskt att äntligen komma till mina yoga-lektioner och varva ner min kropp och min själv. Och trots att jag inte alltid gör det så regelbundet som jag skulle vilja, så känns det som att jag är på precis rätt plats på precis rätt tid varje gång jag går in i en yoga-lektion. Min kropp och mitt sinne börjar att samverka på ett sätt som jag aldrig har i min vardag. Jag känner en total kontroll över min kropp och mitt sinne och det finns inte ett enda orosmoln över mig. Det är också något jag tar med mig även efter mina lektioner då jag märker att jag i regel är mer positiv och inte lika känslig för stress eller andra problem under min vardag.

Återta kontrollen

För mig är yoga ett sätt att återta kontrollen i mitt liv. Men det finns också vissa saker du måste tänka på om du vill utöva yoga. Att stretcha är ett måste. Det är så viktigt för din kropp och för dina muskler. När du tränar dina muskler så är det lätt att de blir strama och då gäller det att utöka din flexibilitet så att du ska kunna fortsätta vara så rörlig som du behöver vara. Därför är det viktigt att balansera hälsa med annan typ av träning. Och finns det ett bättre sätt att stärka och förlänga dina muskler än att koppla av med lite stretching i kombination med avslappnande musik efter ett långt träningspass? Allt blir som ett stort lugn. Din kropp är inte längre din fiende utan din vän. Och i takt med att dina muskler värms upp så kommer du att märka av hur du orkar mycket mer än vad du först trodde var möjligt.

 

Starkare i kropp och själ

Det är varför yoga är så fantastiskt – du blir inte bara starkare i din kropp utan även i din själ. Jag känner mig varm i kroppen och som att min kropp är fjärransluten till resten av världen efter jag har tränat yoga. Det känns som att jag är i ett med naturen och mina medmänniskor och som att hela världen är en enda stor mysig familj. Jag tränar yoga två gånger i veckan och det är efter mina vanliga träningspass som det känns allra bäst att träna yoga. Allting bara rullar av mina axlar och de orosmoln som jag tidigare har haft och som jag har tänkt på mycket under veckan försvinner efter mina yoga-pass. Det är vad som är så fantastiskt med yoga att det spelar ingen roll hur stora du tror att dina problem är – de kommer att försvinna.

En fantastisk träningsform

Yoga är helt enkelt en fantastisk träningsform som fungerar för alla oavsett vilken ålder eller hur mycket man har tränat innan. Och det finns garanterat fler än ett ställe du kan träna yoga på i din hemstad. Så börja kolla runt redan idag efter alla de ställen du kan träna yoga på. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.