Börja träna yoga

Jag hade en väldig tur för en massa år sedan. Jag hade träffat en av världens mest berömda yogaprofiler och var i extas. Han kom till vår träff som vi hade bokat in för vårt företag och tillsammans framför alla gick han ner på golvet och gick upp på sina händer. Han var 87 år gammal. Nu är jag inte den personen som jag konstiga saker framför främlingar då jag är ganska blyg. Men när han frågade mig om jag också kunde gå upp på händerna tillsammans med honom så kunde jag inte säga nej. Än idag har jag ett foto när jag har på mig mina yogabyxor bredvid den här mannen och tillsammans står vi på minahänder. Ryktet säger också att han dricker massor av kaffe. Så jag respekterar verkligen den mannen.

En fantastisk lärare

Läraren jag har idag är lite av en rebell. Hon är fantastisk och faktum är att jag aldrig kommer att lita på en lärare som inte har lite humor. Och det har hon verkligen. Det har hänt så många gånger att hon har kommit till min dörr och jag håller på att kollapsa på grund av något av de många vardagliga problem som jag har haft under mina år. Men två timmar senare är jag som en nyfödd person. Det är vad som är så fantastiskt med yoga. Och det är vad som är så svårt att förstå innan man själv har testat på yoga. Det är meditation träning och pånyttfödelse – allt i ett. Det tvingar en att reflektera över sitt liv och vem man är och i slutändan tar det alltid fram det bästa ur en. Det balanserar ens sinnen och återställer ens själ. Finns det något bättre sätt att bli en bättre person på?

Kanske tar lite tid

Men det kanske tar lite tid. I början är det kanske lite obekvämt och du kanske känner dig lite generad över de olika positionerna du gör. Men så är det med allting man precis har börjat med. Det fantastiska med yoga är att det aldrig är en tävling. Utan du blir alltid bättre, utan möjligheten att bli sämre. Samtidigt som du går ut ur varje pass – till och med det första – och känner dig som en starkare person. För du tränar inte bara din kropp. Utan du tränar också ditt sinne och din själ. Och det är vad som gör yoga till ett sånt fantastiskt redskap att ha med sig i sin vardag.

Fler än ett ställe att träna på

Det finns flera olika ställen att träna yoga på runt om i Sverige. Och det finns fler än ett ställe i din stad som utövar yoga på en vardaglig basis – det vill jag lova. Så jag uppmuntrar verkligen alla som läser det här att i alla fall testa på att gå på ett yoga-pass minst en gång. Det kommer att ha en sådan stor påverkan på ditt liv att efter du har börjat träna yoga så kommer du att fråga dig själv varför du inte testade på det tidigare. Så nu är det upp till dig!