Jag blev förälskad i yoga

Jag blev förälskad i yoga första gången jag utförde en sol-position. Jag valde yoga vid mitt universitet under mitt första år. Det verkade intressant. Jag hade alltid varit nyfiken om det. Och det verkade vara ett fantastiskt sätt att spendera några timmar varje vecka. Samtidigt hade jag läst om läraren som höll kursen och fick höra talas om alla de positiva recensionerna som personer som tidigare hade haft henne som tränare skrev. Så jag tänkte att jag inte hade något att förlora. Under min första lektion så träffade jag massor av coola personer. Självklart var vissa där för de var för lata för att göra någonting annat, eller för att alla andra kurser var tagna. Men du kunde se vilka som var där för att de gillade idén med yoga. Jag tog lektionen med en god vän och vi träffade en annan tjej där som vi än idag tränar yoga med.

Från yoga till vänskap

Vi träffas alltid och vi gör nästan allting tillsammans. Så inte nog med att vi började träna yoga tillsammans vi blev också bästa vänner. Jag var aldrig en särskilt flexibel person. Mina hamstrings var alltid tighta och jag hade inte tränat särskilt mycket innan jag började med yoga. Och de få gånger som jag tränade stretchade jag aldrig mina muskler. Men från den sekund min lärare började att prata så var det något som hände med mig. Hennes lugnande röst berättade hur vi skulle andas in, och sedan ut. Hon guidade oss genom de olika positioner och det var som att en sten lyftes från mina axlar och min kropp lärde sig att slappna av på en gång. Jag gick ut ur lektionen och deklarerade för alla mina vänner att jag älskar yoga.

Är nu en yoga-tjej

Sedan dess har jag alltid tänkt på mig själv som en yoga-tjej. Jag tränar inte varje dag, trots att jag ibland önskar att jag hade möjligheten att göra det. Efter mina lektioner på universitetet var över så började jag att träna på egen hand. Det fanns flera andra kurser man kunde ta i min stad och även om lärarna inte var lika bra som min första lärare så gick jag nu på yoga för att jag själv mådde bra av det och inte för att jag hade en lärare som fick mig att må ännu bättre. Nu har det gått ett par år sedan dess och jag gick faktiskt tillbaka till mitt gamla universitet för att gå en kurs tillsammans med en ny lärare de hade där.

Yoga & meditation?

Men nu för tiden var det framför allt fokus å meditation snarare än yoga. Och som jag skrev tidigare – jag vet ingenting om finess. Men det var inte den typen av yoga som jag önskade att träna. Men som tur är tog en kompis med mig till ett annat ställe i stan som liknande den yogan vi tränade under min tid på universitetet så nu känns det redan mycket bättre igen. Den yogan är fantastisk och jag lär mig nya positioner varje dag. Yoga var helt enkelt skapat för mig!