Kroppens och själens event

Avkoppling och träning, mental hälsa, ja det är de huvudsakliga orden som dyker upp när man tänker på yoga. För en del är det bara en form av träning, men för många blir det en hel livsstil. Man äter på ett visst sätt, man mediterar, tränar och kanske till och med klär sig på ett visst sätt. För dessa människor går yogan utanför de klasser och kurser man deltar i, behovet av mer än bara yogastudios har uppstått. Detta behov har man sett till att försöka möta på inte bara ett sätt, genom att utveckla både retreats och festivaler så har man sett till så fler och fler människor uppmärksammar yogan och tar den till sig.

Res bort en stund

Retreats är som sagt ett bra alternativ när man vill ge sig in i yogans värld, hit kan man bege sig som nybörjare eller erfaren för att lära sig mer och koppla av. På många ställen har man dessutom möjligheten att skräddarsy sin egen vistelse efter det man själv behöver. Dessa anordnas på hemmaplan i Sverige, men man kan även åka iväg till kända yogaorter i andra delar av världen för detta. Det ger alltid lite extra avkoppling att få se något helt nytt och koppla av riktigt ordentlig, framförallt då ett stort fokus på dessa ställen är miljön och omgivningen. Dessa retreats placeras på ställen med otroliga vyer som bidrar till den inre sinnesron man faktiskt vill uppnå med yogan. För både den erfarne och den som är nyss börjat så är detta ett perfekt ställe för en weekend, en semester eller bara ett brejk i vardagsstressen.

Samhörighet läker

Samhörighet läker

Festivaler och hyllningar är även de något man skapat för att kunna ses och umgås med andra människor som delar samma intresse, precis som musikfestivaler och liknande så är detta en plats där man känner gemenskap och glädje. Egentligen så behövs det inte så mycket mer för att finna en ro och stilla oroliga känslor i kroppen, att bara få omringas av andra människor med gemensamt intresse gör att man känner tillhörighet och gemenskap mitt bland främlingar. Här fylls man av glädje som man annars letar upp på andra ställen, för även om live är det allra bästa så går det att finna en gemenskap och lyckan det ger även från tryggheten av det egna hemmet. Genom att ta sig tid för sina intressen även på hemma fronten, så kan man finna likasinnade människor. Tack vare internet som har blivit en viktig del i nästintill alla människors liv så kan man med en sökmotor hitta forum och andra hemsidor som erbjuder kommunikation med andra likasinnade vare sig det gäller yoga eller kanske spel, här kan man få tips och råd från andra utövare om vilken häst som väntas vinna, vilken tv-spels konsol som är bäst eller till och med hitta odds för det bästa blackjack spelen.

Hyllning

I Stockholm slog man 2017 upp dörrarna på Södra Teatern för en galakväll, denna i anslutning till Yoga Games som också hålls här. Kvällen består av god mat i en festlig och högtidlig stämning som förgylls av uppträdanden, utnämningar och mingel. Galan anordnas av samma tidning som håller i nomineringen och valet av kandidat till Årets yogalärare. Som utövare älskar man så klart den lärare man har valt, genom att nominera sin lärare till denna titel så har man chans att visa lite uppskattning för denna människa som visar vägen till ett bättre och sundare liv.

Hyllning

Mässa och klasser

I direkt anslutning till denna gala så fortsätter Yoga Games, ett event som hålls i både Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta är Skandinaviens största yogaevent och innehåller flera olika delar, men en av de största delar av eventet är hälsomässan där man kan besöka olika utställare och få tips och råd till en bättre hälsa. Här kan man dessutom delta i diverse intressanta föreläsningar, workshops och event många olika yogaformer som hålls i av både nationella, internationella och lokala presentatörer där målet är att förmedla nya upplevelser och upptäcka den härliga världen yogan faktiskt erbjuder. De workshops man erbjuder går in lite mer detaljerat än de vanliga klasser man brukar delta i och är därför intressanta för både utövare och lärare. Man kan dessutom delta i klasser under en dag så länge man köper en biljett, hälsomässan är däremot gratis att besöka.

Människans kraft tillsammans

Vilket intresse man än utövar så är det alltid extra roligt när efterfrågan möts och tillställningar skapas för att kunna ses och njuta av det man gillar tillsammans med andra människor som har samma mål och uppskattar samma saker, det gäller för det mesta här i livet. Ensam är stark brukar man säga men tillsammans så kan man skapa något mycket större och skapa en harmoni som gör att psyket läker lite extra, detta gör det hela så mycket starkare när det är just yoga man pratar om, en livsstil för både kropp och själ.