Olika typer av yoga

Det finns flera olika typer av yoga att välja mellan. Bikram är en vanlig typ av yoga vilket du utövar i ett uppvärmt rum. Ashtanga är en stark och dynamisk typ av yoga som stärker din uthållighet och din styrka, lynegar är en annan typ av yoga som fokuserar mer på positioner och det inre känslolivet. Hatha yoga är mer mjuk för din kropp och reducerar din stress. Och sedan finns det minst ett 100 tal andra typer av yoga att testa på. Därför kan det vara förvirrande ibland när man funderar över att testa på yoga. Det finns så många alternativ att välja mellan – och vilket är bäst för just mig?

En vanlig tumregel

En tumregel brukar vara att det inte finns ett rätt eller ett fel val. Många yogalektioner som är inriktade för nybörjare fokuserar i regel på samma saker för att sedan under mer avancerade kurser rikta in sig på de speciella profilerna som varje enskild inriktning fokuserar på. Så det viktigaste för dig som funderar på att börja träna yoga redan idag är att bara kasta dig in i det. Det finns garanterat flera olika typer av yoga-lektioner i din hemstad så vare sig du vill testa på en speciell typ eller en annan så kommer du att hitta din där du bor. Så det finns ingen ursäkt att inte börja träna utan den bästa träningen är den som blir av varför det är viktigt att du börjar redan idag.

Fler funderingar om yoga

Något annat du kan fundera över är varför du kanske vill testa på yoga? Är det för att du vill få mer kontroll över dina tankar, bli lugnare, gladare, känna mindre stress eller kanske bara få en starkare kropp? Oavsett vilken anledning du väljer så finns det en plats för dig när du tränar yoga. Det finns helt enkelt inga rätt och fel svar på den ovanstående frågan utan det viktiga är att man börjar träna yoga. Och faktum är att du får alla de faktorerna i varje träningspass i alla fall. Du kommer att bli starkare, lyckligare, känna mindre stress och få mer kontroll över dina tankar än vad du hade förut. Det finns helt enkelt inga nackdelar med att träna yoga och det är något du kommer att märka av kort efter att du har påbörjat din första lektion.

Tusentals anledningar att börja

Det finns helt enkelt tusentals olika anledningar till att träna yoga och för mig handlar det personligen om att varje gång jag har stressat upp mig på mitt kontor så hjälper yoga mig att ta mig tillbaka till verkligheten igen. Det får mig att inse att de problem som jag tror att jag har inte är så farliga som de först kanske verkade. Medan jag tränar yoga så är det som att jag kommer ut ur min egen kropp och ser verkligheten från ett annat perspektiv. Det är som att jag kan se alla mina handlingar och handlingar som har gjorts mot mig och antingen förstå varför de hände eller i alla fall förstå hur jag borde reagera mot det som redan har hänt.