Resorter i världen – del 1

Yoga har blivit mer och mer populärt de senaste åren, fler och fler människor inser att de måste lära sig varva ner och ta det lugnt. Hälsan är också en sak som världen har blivit mer och mer medvetna om och kurser i mindfulness och kost är allt vanligare. Yogan kombinerar psykiskt välmående med en bra träning för kroppen, därför vänder sig allt fler till denna typ för början på ett hälsosammare liv. Det är därför inte så konstigt att resor till resorter där man kan utöva yoga blir allt vanligare och fler ställen dyker upp världen över. Med det utbudet kan det vara bra med tips om vart man bör åka.

Grekisk avkoppling

I Grekland finns en 24 hektar stor resort med stigar som är fyllda av blommor, en antik kyrka, en fyr som blomstrar av romantik och över 2500 olivträd att vandra runt kring. Allt för att skapa en stämning som ger så mycket sinnesro som möjligt. Hit till Silver Island kan man åka för veckolånga semestrar med yoga sessioner ledda av handplockade lärare. Här får man bo i en av de två vita husen med blåa fönsterluckor, hus som endast rymmer 5 rum och max tio gäster. Detta för att göra upplevelsen intim och personlig.

100% naturligt

Rummen är en mix av traditionella drag och samtida design, men de har alla sin individuella form, storlek och stil. Textilierna är av 100% bomull och de erbjuder även toalettartiklar och insektsbekämpning som är 100% naturliga och görs lokalt. Man får vakna upp till den spektakulära utsikten från fönstren som visar antingen den vackra ön eller det kristallblå Egeiska havet. Vistelsen är all inklusive och inkluderar sex nätter, två yogaklasser om dagen utomhus med en utsikt över havet. Tre måltider i hel vegetarisk anda serveras varje dag med tillgång till dryck och snacks. Allt detta och mycket mer ingår i en vistelse på detta ställe som man helst inte vill lämna utan istället bosätta sig på året om.

Omsluten av berg

Vill man bege sig utanför Europa kan man alltid ta en tripp till Sri Lanka och Ulpotha där man finner en resort som är omringad av Galgiriyawa bergen. Här bor munkarna fortfarande i avlägsna tempel och grottor. Denna lilla ekologiska farm erbjuder yoga semestrar med ett skiftande utbud av internationella lärare. Login här är dock lite annorlunda än på andra ställen, här får man sova i hyddor djungeln vilka är översållade av tropiska blommor och omringas av apor och fåglar.

En helhetslösning

Det finns 11 hyddor där man i 10 av dem kan bo två personer och en för 3 personer. Alla är byggda med traditionella wattle och daub med bekväma sängar som omringas av myggnät. Två gånger om året målas dessa hyddor med olikfärgad lera, men mönstren upprepas aldrig två gånger, så dessa är alltid unika. Resorten erbjuder allt man behöver för kropp och själ i en underbar miljö, förutom yoga lektioner kan man här boka tid med en terapeut eller få sig en skön massage. Allt för att gästerna ska kunna återvända hem och känna sig så utvilade som möjligt.