Resorter i världen – del 2

Japan är kanske inte det första land man tänker på när man hör ordet yoga, men ett så framåt land kan inte missa någonting som är så populärt och kanske är det just därför som Japan har den fantastiska resorten Reclain Your Self som är placerad på Kyushu Island. Här kan man ta del av kroppstransformerande jivamukti yoga ledd av Emma Henry. Här kan man även ta långa och avkopplande promenader i de underbar skogarna som är extra vackra på hösten.

Brittisk regi

Men det är inte ett japanskt företag som öppnat denna resort, den ingår i ett brittiskt företag för yoga retreats men just den japanska finns med på The Telegraphs Greatest Yoga Holidays on the Planet. Som om inte det skulle övertyga en om att denna plats är värt ett besök så kan man kanske locka med de yogaklasser som siktar på att utmana eleverna tillsammans med erfarna lärare. Dynamiska klasser balanseras med temaverkstäder och närande yin och återhämtnings sessioner. Här kommer kroppen tankas med varaktiga och delikata plantbaserade måltider som förbereds av resortens kockar.

Yoga och annat

Det finns aktiviteter som sträcker sig utanför yogan, man kan välja en vandringstur, en ridtur till häst, spa besök eller varför inte följa med en guide som kan hjälpa till att få uppleva den vackra plats man faktiskt befinner sig på. Här kan man se norrsken dansa över himlen medan man kopplar av i ett finns nog ingen som kan ta sig härifrån utan att känna sig utvilad. Allt man behöver göra för att njuta av det som finns är att välja destination, resten sköter de åt en.

Stora namn

Men vill man inte åka så långt kan man hålla sig till Europa och det vackra Italien. Här finner vi resorten Yoga Explores som är belägen på den Umbriska landsbygden, en resort som erbjuder en veckas vistelse med den klassiska yogi duon Jim Tarran och Khadine Morcom som driver Vajrasati Yoga skolan i Brighton. Man får här bo på en 1100-tals bondgård som står på 10 hektar. Här finner man också en evighetspool och ett Moorish spa där man kan koppla bort all stress.

Otroliga utsikter

Man kan förvänta sig handgripligt och humoristiskt lärande i kombination med mat som är inspirerad av italienska smaker med lokala viner. Men något som är bland det bästa med denna resort är faktiskt den fantastiska platsen, ett rustikt Italien med otroliga utsikter åt alla håll. Det är ovanligt att man befinner sig på en så vidsträckt mark av helt och hållet orörd, idyllisk landsbygd med vackra gröna kullar. Här kan man gå på trästigar längs strömmar, floder och man kan uppleva vattenfall som lockar en till en upptäcktsfärd  i den omgivande vildmarken. Man kan spendera timmar med att vandra runt i på denna vackra plats utan att se en annan person, men har man riktig tur kan man istället stöta på ett vackert rådjur. Vill man inte utforska vildmarken kan man istället strosa runt i de minst lika vackra trädgårdar och låta sinnet vila.