Resorter i världen – del 3

Vill man göra sitt besök till en resort lite extra tropiskt och exotiskt kan man boka in sig på Yoga Synergy Programme på Kamalaya, Thailand. Detta ställe är beläget i en sagoaktig ravin som sluttar ner till en lagun, bara de orden gör att man knappt behöver höra mer, det står redan skrivet på listan över saker man måste se innan man dör. Dock ska vi ta en närmre titt på detta ställe ändå. Hit kan man komma på en tre, fem eller sjunätters vistelse där man får ett personligt Yoga Synergy program som innehåller dagliga, privata lektioner i klassisk yoga och meditation. Detta program tas fram av en av de lärare som finns på platsen för att passa dig efter den nivå du ligger på och de behov du har. Mellan dessa lektioner har du tid att njuta av behandlingar på det fantastiska spa som ligger på toppen av ravinen.

En vision från två personer

Detta ställe grundades med en insiktsfull vision och är ett uttryck av två personers livserfarenheter och deras önskan att  hjälpa och inspirera andra. Historien tar sin början 1982 i den djupa djungeln av Himalaya då grundarna för Kamalaya, John och Karina Stewart först möttes. Iden inspirerades av de 16 år John spenderade i ett liv hängivet till service och spirituella studier i ett Himalaya samhälle och Karinas 22 års erfarenhet i studien och praktiken av diverse asiatiska helande och spirituella traditioner, däribland hennes bakgrund som läkare i traditionell kinesisk medicin.

Den saknade länken

Tillsammans med Marc A Cornaz, en man de introducerades för 2003 då Kamalaya började ta form och de förstod att det holistiska utförandet av konceptet var beroende på en mer balanserad och komplett kärnkompetens. Man behövde en starkare och mer stabil grund för att kunna bringa liv i sin vision. Marc hade redan påbörjat sin egen resa mot ett mer autentiskt och meningsfullt liv så John och Karinas vision fascinerade honom, likaså deras hängivenhet för att skapa en väldigt innovativ verksamhet. Han såg den enorma potentialen i konceptet och valde att ansluta sig till dem. Med sin bakgrund i gästfrihet och förvaltning var han det perfekta tillskottet i teamet. Och resultatet talar för sig själv, Kamalaya är en resort värd att besöka som lämnar en utvilad och välmående.

Skotsk rustik

Exotiskt och böljande värme i all ära, det är svårt att försöka rekommendera någon annan resort efter detta otroligt vackra och unika ställe. Men i Skottland hittar man en annan typ av skönhet som kan erbjuda en utsikt över Loch Awe som får en att tappa andan, EcoYoga. Här kan man ta sig ett bad intill en vild flod eller svettas i den underjordiska bastun, dessutom kan man koppla av i bubbelbadet som drivs av solkraft. Detta är en del av det man kan pyssla med mellan de yoga lektioner som till största del är ashtanga-baserade. Denna resort ligger avlägset med sin rustika charm i Högländerna och erbjuder två lektioner om dagen. All mat som serveras på centret är vegetarisk, allt för att låta kroppen och själen må så bra som möjligt under en vistelse på denna otroliga plats.