Varför jag älskar yoga

Jag är en människa på den här jorden precis som du och det betyder att vårt medvetande flyter någonstans mellan kött och ben. Den här dualiteten mellan hjärna-och-kropp innehåller samma mysterium som när de anrika filosoferna tänkte över att de tänkte. Eller till och med tänkte över deras relation till att deras tankar existerade inom deras kropp. Och trots att vi alla har en kropp och en själ är det mysteriet som håller oss i schack. Och det är just därför jag älskar yoga. Yoga tvingar fram en tanke hos mig som får mig att reflektera över min existens i den praktiska så väl som den fysiska världen. Det finns fysiska positioner inom yogan som får dig att känna din kropp på nära håll. Men det är bara i 1 av 8 leder. I takt med att du upplever det fulla spektrumet så blir yoga lite enklare att utöva. Och det är inte bara för din motion. Här är några anledningar varför jag älskar yoga. Snart kommer du också vilja testa på yoga!

Tar mig ut ur min själviska värld

Jag vet inte hur det är med dig men de flesta av mina tankar centrerar kring mig själv. Om jag är hungrig, vad jag ska ha på mig ikväll, vad jag gjorde igår och vad jag kommer att göra imorgon. Hela tiden handlar det om mig. Jag tänker om mig själv hela tiden och det är roten till problemet. Ju mer jag tänker om mig, desto mindre glad är jag. Yoga påminner mig att omdirigera den interna självbesattheten till andra istället. Ju fler jag prioriterar över mig själv, desto bättre mår jag också själv.

 

Håller mig ärlig & får mig att bli stark

Faktum är att det sista du vill göra när du är bakfull och luktar billig sprit är att göra någon av de många yoga-positionerna. Men det är ett löfte jag har gett mig själv och det får mig att välja bort många av de valen jag annars hade gjort. Det gör att jag känner mig starkare. Genom att använda min kropp och mina tankar år efter år så blir jag påmind över hur mycket jag faktiskt klarar av. Jag behöver inte någon som bär mina påsar, jag kan flytta möbler, slänga upp min 3-åring upp i luften, simma över sjöar och springa väldigt långt. Jag känner mig inte begränsad av min fysik och det är något som gör att jag känner mig starkare.

Påminner mig att andas

Jag vet inte hur många gånger jag håller på att tappa fattningen och velat skrika ut mina lungor, men istället tar jag nu för tiden ett djupt andetag och fortsätter att hålla mitt lugnt. Den förmågan att hålla inne all ilska och förvandla det till ett lugn har avsevärt förbättrat mina relationer med andra och reducerat mina stressnivåer. I takt med att jag känner mig mer som ett med hur jag andas och beter mig så blir jag inte bara en bättre person utan också en mer glad person.