Varför ska man träna yoga?

Personer frågar mig ofta om yoga och varför jag älskar det så mycket. Och jag älskar att berätta om alla nyfikna själar där ute om varför just du borde börja träna yoga redan idag. Ibland blir jag lite för exalterad när jag berättar om det och jag börjar gestikulera med mina armar – ett par gånger har personer trott att jag är galen. Men faktum är att jag bara är passionerad då det har haft en sådan stor påverkan på mitt liv. Därför är det viktigt för mig att sprida vidare den glädjen till alla andra som en dag var i min situation. Olycklig och utan yoga. Sedan jag började träna yoga har jag blivit allt gladare och idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde innan jag började träna yoga.

Allting blir bättre

Yoga gör helt enkelt allting bättre. Jag känner mig mindre stressad, jag känner mig att jag har större fokus, mer inspirerad. Jag är mycket gladare och det hjälper mig att distansera mig från alla de negativa tankarna som kan komma upp under en vanlig dag. Yoga ger mig helt enkelt kraften att ta en paus från alla de tankar som tröttar ner en. Det ger mig friheten att fria mig själv från mina galna tankar om perfektionism och rädslan över att misslyckas eller att såra någon annan genom mina handlar. Det händer så ofta att jag är så rädd över allting jag gör vilket leder till att jag konstant överanalyserar allting jag gör och alltid som händer.

 

Fokusera på det positiva

Men nu för tiden har jag inte de problemen då yoga hjälper mig att fokusera på allt positivt istället. Att må bättre är varför jag tränar yoga. Och vad det innebär att må bättre och vad som gör att man mår bättre varierar från person till person. Vissa vill bli fysiskt starkare genom att träna för att stärka sin självkänsla. Andra vill distansera sig från negativa tankar genom att ta kontrollen över sina känslor. En tredje vill känna belöningen från att engagera sig i något och fullfölja sina drömmar och sin passion. Det finns inget rätt eller fel i den här situationen utan det viktigaste är att man gör vad som är rätt för en själv. I de flesta yoga-lektioner spelar det ingen roll vem du är eller vad din bakgrund är. Här är alla välkomna om man har ett öppet sinne och vill lära sig och bli en bättre person.

Inget att förlora

Men det finns också de som helt enkelt gör det bara för att de trivs men att träna yoga. För dem är det bara en träningsform som vilken annan. Man aktiverar sin kropp när man utför visa positioner och bara det utlöser dopamin så man blir glad. Så varför du tränar yoga spelar egentligen ingen roll. För det finns så många anledningar till att göra det. Och i slutändan strävar vi efter samma mål – att må bättre och vara mer nöjda med den värld vi lever i och vilka personer vi är. Så det finns inget att förlora.